Nieuwsberichten
Winnie de Poeh dag

Winnie de Poeh, wie kent de lieve beer niet? Een ieder kind zijn vriend. Het eerste boekje kwam alweer bijna 100 jaar geleden uit, 98 jaar om precies te zijn. Toen bracht schrijver Alan Alexander Milne een nu wel ware klassieker de wijde wereld in. Het verhaal is gebaseerd op Milne’s zoon, Christopher en zijn knuffelbeer. In de verhalen komt Winnie de Poeh tot leven. Vandaag is het Winnie de Poeh dag, ter ere van de schrijver die geboren is op 18 januari. Vandaag lezen wij dus gezellig uit de leuke verhalen van het wereldberoemde beertje.

Samen spelen Christopher en Winnie een belangrijke rol in de verhalen. Winnie woont samen met de andere speeldieren in het Bunderbos. Met elkaar beleven zij steeds nieuwe avonturen, die bijvoorbeeld als motief hebben dat Poeh van honing houdt, dat er een nieuw dier in het bos is komen wonen, of dat de dieren op ontdekkingstocht gaan. 

De verhalen zijn perfect voor kinderen om te lezen en om voor te lezen aan kinderen. De verhalen gaan over vriendschap, avontuur en dingen ontdekken. Deze dingen maakt Winnie samen met onder andere Christopher, Knorretje en Teigertje mee. Zo gaan zij vaak samen op zoek naar honing, of leren zij nieuwe dieren kennen uit het bos waar zij wonen. Daarop wordt steeds verder geborduurd. Er ontstaan nieuwe avonturen en problemen. Wat de boeken zo goed maakt voor kinderen, is dat de boekjes inspireren. Tijdens het lezen leren kinderen meer over vriendschappen en het gebruiken van zijn/haar creativiteit. Ook moedigen de verhalen aan tot zelfstandig op een veilige manier te gaan ontdekken. Zo dragen de verhalen positief bij aan de ontwikkeling van het kind. 

06-338 224 52