Nieuwsberichten

Voeding

Levantjes kinderopvang 0 tot 4 jaar is vegetarisch (eventueel wel vis), suikervrij en overwegend biologisch.

Op deze groep hebben de pedagogisch medewerkers een eigen ritueel voor het aan tafel gaan. Bij de wat oudere kinderen is het gebruikelijk om eerst gezamenlijk de groep op te ruimen voordat de kinderen aan tafel gaan. Als alle kinderen aan tafel zitten en het eten op tafel staat wordt er eerst samen gezongen. Op die manier krijgen de kinderen regelmaat en duidelijkheid, ze leren op elkaar te wachten en iets gezamenlijk te doen en te delen. De kinderen eten volgens een vast schema:

± 09.30 uur

De kinderen eten fruit wat iedere dag vers aanwezig is, appel, banaan en peer vormen de basis van de fruitmaaltijd. Naar gelang het seizoen zijn er ook regelmatig andere fruitsoorten aanwezig zoals mandarijnen, druiven, aardbeien, nectarines, mango of meloen. Voor de allerkleinsten wordt het fruit vlak voor het serveren geschild en gepureerd.

± 12.00 uur

Broodmaaltijd bestaande uit volkoren bruinbrood, belegt met plantaardige halvarine en bijvoorbeeld zuivelspread, hummus, vegetarische smeerworst, suikervrije appelstroop of pindakaas. De eerste boterham zal altijd hartig zijn en daarna pas zoet. Uiteraard wordt in overleg met u afgesproken wat uw kind wel of niet mag.

± 15.00 uur

Warme maaltijd afgestemd op de behoeften van de kinderen van 0 tot 4 jaar. Levantjes kinderopvang is een vegetarisch kinderdagverblijf, waar wel af en toe vis wordt gegeten. Ook maken wij veel gebruik van vleesvervangers en eieren. Uiteraard kunt u zelf aangeven indien u geen vis wenst voor uw kind.

Voorbeelden:
gekookte aardappeltjes met broccoli en vis
macaroni, spaghetti, andijviestamppot, boerenkoolstamppot
rijst met boontjes, goed gevulde groentesoep enz.

Voor de allerkleinsten wordt dit eten gepureerd. Er wordt altijd met verse producten gewerkt.

± 17.30 uur

Een cracker, soepstengel, snackgroente of rozijntjes.

Voor de kinderen tot ongeveer 1 jaar oud hebben wij ook flessen met de bijpassende spenen op de groep, wij maken gebruik van Avent babyflessen. Levantjes biedt de normale flesvoedingen Nutrilon 1 en 2 aan. Speciale (dieet)voedingen dienen door de ouders zelf te worden meegenomen.

“Smakelijk eten”