Nieuwsberichten
Van het KDV naar de NSO

De zomer is begonnen, dus staan de schoolvakanties om de hoek. De zomervakantie is jaarlijks voor vele kinderen het moment dat zij van het KDV naar de NSO gaan. Zij kunnen de hele zomervakantie plezier maken en wennen aan het idee van de basisschool en de NSO. Wij vinden het hartstikke leuk om te zien hoe de kinderen zich in hun vervolgstap weer verder ontwikkelingen. Zij maken nieuwe vrienden en vriendinnen en leren nieuwe vaardigheden. Toch kan dit moment voor het kind en de ouders spannend zijn. Dus hoe ga je hiermee om? Wij hebben een aantal tips voor u!

  • Het is normaal dat uw kind zich nerveus of verdrietig voelt bij deze grote verandering. Erken daarom ook hun gevoelens en bied troost en geruststelling aan uw kind.
  • Probeer in de eerste weken de dagen bij de NSO wat korter te houden. Haal uw kind waar mogelijk eerder op van de opvang. Zo kan uw kind geleidelijk wennen aan de nieuwe omgeving.
  • Hoe graag u het ook wilt, kom als ouder/verzorger op de eerste dag naar de NSO uw kind niet bezoeken en/of brengen vanuit school. Als het kind u ziet, is de kans groot dat hij/zij met u meewilt naar huis. Het wennen aan met de groep naar de NSO gaan gaat daardoor moeilijker.

Van het KDV naar de NSO is een grote stap die wij met open armen ontvangen. De eerste weken staan in het teken van wennen en ontdekken. Zowel het kind als de ouders/verzorgers mogen erop vertrouwen, dat onze pedagogisch medewerkers deze overgang zo soepel mogelijk laten verlopen. Wij kijken uit naar een jaar vol nieuwe avonturen en onvergetelijke momenten.

06-338 224 52