Nieuwsberichten
Start thema feestdagen

Het is weer december, de feestmaand, dus zijn wij gestart met ons nieuwe thema op het KDV. Namelijk het thema Feestdagen! Tijdens dit thema leren wij de kinderen over welke feestdagen er zijn en wat deze inhouden. Dat doen wij aan de hand van verschillende activiteiten passend bij het thema. Onder andere pepernoten maken, kerstboompjes knutselen en een feestelijke lunch. De komende 3 weken doen wij verschillende activiteiten die te maken hebben met het thema.
 
Ook hierbij letten wij weer op de taalontwikkeling, cognitieve en motorische ontwikkeling. Zo leren de kinderen wederom nieuwe woordjes, melodieën, handelingen, gedachtes en ontwikkelen de kinderen deze verder. Pepernoten maken stimuleert de motorische ontwikkeling. De kinderen moeten kneden en leren daarmee hun spieren gebruiken. Hard of zacht kneden geeft een andere vorm. Met een activiteit als kerstboompjes knutselen behandel je beide. Zowel de cognitieve als motorische ontwikkeling. De kinderen ontwikkelen hun spieren. Doordat ze knippen leren ze hun spieren gebruiken en leren ze hoe zij iets uit moeten knippen. Tevens leren zij verder nadenken over dingen. Met het knutselen moeten zij nadenken over hoe en waar je iets opplakt. Dat bevordert de cognitieve ontwikkeling.
 
Zo maken wij samen van december niet alleen een feestelijke, maar ook hele leerzame maand. Een mooie afsluiting van het jaar waarop wij volgend jaar verder kunnen borduren. Wij kijken al uit naar het nieuwe seizoen en de nieuwe thema’s.

06-338 224 52