Nieuwsberichten
Sportactiviteiten met kinderen

Bij het beroep pedagogisch medewerker denken veel mensen direct aan het verschonen en verzorgen van kinderen. Natuurlijk is dit een belangrijk onderdeel van het vak, maar het is veel meer dan dat. Ik ben pedagogisch medewerker bij de buitenschoolse opvang van Levantjes. Naast dat we de kinderen kennis willen bijbrengen, willen wij hen ook een leuke middag bezorgen na een lange dag school. Na de warme maaltijd hebben de kinderen ruimte voor vrije invulling. 

Ik houd mij op dat moment voornamelijk bezig met het onderdeel sport en spel. Tijdens dit moment doen wij dagelijks verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld voetballen, estafette, iemand is hem niemand is hem, bouwen in combinatie met beweging en ga zo maar door. Los van dat het leuk is, doet dit veel met de ontwikkeling van de kinderen. Ik voetbal zelf al praktisch mijn hele leven op verschillende niveaus. Van het allerhoogste niveau in de jeugd tot aan een degelijk niveau in de senioren. Dit heeft mij wat betreft sociale vaardigheden veel bijgebracht. Dat probeer ik dan ook aan de kinderen over te brengen.

Zo leren zij door sport en spel samenspelen, tegen hun verlies kunnen, inzicht verkrijgen en het gebruik van hun lichaam steeds meer onder de knie krijgen, voor elkaar klaarstaan en nog veel meer. Het brengt dus ook een hele hoop geduld met zich mee, want niet alles lukt meteen in één keer. Hier probeer ik altijd rekening mee te houden met de activiteiten die ik met de kinderen doe.

Tips vanuit mij voor een leuke dag sport & spel zijn:

  • Variëren in de activiteiten
  • Duidelijke spelregels
  • Bied ruimte voor fouten
  • Maak de kinderen bewust van wat zij leren

Het doet mij goed om te zien hoe de kinderen zich hierin ontwikkelen en het plezier dat zij erbij ervaren. 

06-338 224 52