Nieuwsberichten
Nationale voorleesdagen 2024

De nationale voorleesdagen zijn begonnen, een jaarlijks voorleesfeest. Deze dag is speciaal voor baby’s, peuters en kleuters. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Op deze manier bevorder je het voorlezen aan kinderen die dat nog niet zelf kunnen. Zo worden kleintjes, grote lezers. Voorlezen en lezen hebben een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Deze dagen leggen wij daar extra nadruk op.

Wij beginnen deze dagen met het boekje van het jaar, Help! Een verassing! Het boek van Mariam Bos is gekroond tot prentenboek van het jaar 2024. August het vosje wordt tot zijn grote schrik verrast door zijn vriendin Suus. Het boekje is een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen.

Voorlezen is erg belangrijk voor kinderen. Verhalen kunnen kinderen blij en vrolijk maken, maar zo kan je ook gevoelige thema’s zoals ziekte, verlies en dood bespreekbaar maken. Na het voorlezen zou je kunnen praten over emoties zoals angst en verdriet. Ook zorgt voorlezen voor rust, ontspanning en structuur in de dag. Vele redenen dus om met regelmaat voor te lezen aan en met de kinderen. 

06-338 224 52