Nieuwsberichten
Het is herfst op het kinderdagverblijf

De herfst is in volle gang en ook bij ons. Dat is te merken, want de komende weken houden wij ons daar extra mee bezig. Onder andere al met het woord zelf. Herfst is namelijk een van de moeilijkste woorden om uit te spreken, voor kinderen tot en met 4 jaar. Zo heeft het door de ongewone combinatie van medeklinkers de reputatie dat je er niet op kan rijmen. Het wordt dus vaak uitgesproken als “herrefst”. Verder valt het in vergelijking met de andere seizoenen een beetje uit de toon. Die eindigen allemaal op “er” of “e”. Los van het woord herfst, zijn er genoeg andere punten waar wij ons samen met de kinderen mee bezig zullen houden.

De komende weken worden er verschillende aspecten behandeld binnen het thema. Deze hebben wij verdeeld in onder andere een voorbereiding, educatieve activiteiten en cognitieve activiteiten. Gedurende deze periode leren wij de kinderen wat het seizoen herfst inhoudt. Elk seizoen kent uiteraard zijn eigen bijzonderheden. Bijvoorbeeld, de reactie van de natuur. Zo maken de bomen en planten zich op voor de winter, sommige dieren maken zich klaar voor de winterslaap, het wordt steeds vroeger donker en doordat de zon lager staat heeft hij minder kracht en wordt het kouder. Aan de hand van boekjes en verschillende activiteiten maken wij dit kenbaar bij de kinderen. Denk hierbij aan leuke boswandelingen waarbij wij op zoek gaan naar bladeren, dennenappels en eikels. Knutselen met de gevonden materialen en ook liedjes zingen over de herfst kan niet ontbreken. Niet alleen de kennis over het seizoen komt aan bod, maar ook de motorische ontwikkeling. Door middel van onder andere herfst yoga zullen de kinderen meer leren over hun lichaam en hoe zij die moeten gebruiken. Aan de hand van gebeurtenissen uit de herfst leren de kinderen verschillende bewegingen. Het nabootsen van blaadjes die uit de bomen vallen, kunnen liggen als een egel die zich klaar maakt voor de winterslaap en ga zo maar door. 

Ook dit seizoen is er weer genoeg te beleven en daar maken wij optimaal gebruik van. Houd dus vooral onze socials en ook de nieuwsberichten in de gaten. Daarmee zullen wij jullie meenemen in de activiteiten. Hebben jullie nog suggesties voor leuke activiteiten? Laat het ons dan vooral weten. Wij hebben er weer zin in!

06-338 224 52