Nieuwsberichten
Beschermen tegen de zon

De zon schijnt weer steeds vaker. Heerlijk om van te genieten en er op uit te gaan. Zorg er wel voor dat dit veilig gebeurt, voor zowel u en uw kind. Het is belangrijk om goed beschermt te zijn tegen de zon. Weren, smeren en kleren. Zo voorkom je het best dat uw kind verbrand.

Tussen 12:00 en 15:00 is de zonkracht het hoogst. De huid verbrand dan dus het snelst. Met hoge temperaturen is het dus belangrijk om daar rekening mee te houden. Houd kinderen binnen, vooral tot 2 jaar oud. Blijf zoveel als mogelijk uit de zon. Bijvoorbeeld door even verkoeling te zoeken in de schaduw.

  • Blijf als het kan tussen 12:00 en 15:00 binnen, volledig uit de zon.
  • Zoek anders de schaduw op. Let wel op. Ook in de schaduw ben je niet volledig beschermt. Smeer dus ook daar goed in.             
  • Geef als ouder het goede voorbeeld.

Gebruik voor het insmeren van kinderen een zonnebrandmiddel met SPF 50 of hoger. Doe dit het liefst minimaal een half uur voordat zij de zon op zoeken. Zo heeft het genoeg tijd om in te werken. Blijf het insmeren gedurende de dag regelmatig herhalen.

Niet alleen buiten de zon blijven en insmeren biedt bescherming. Denk ook aan de kleding. Dit hoeft niet per se speciale kleding te zijn. Normale bedekkende en luchtige kleding biedt meestal al een goede bescherming voor het lichaam. Ook een petje/hoed en zonnebril zijn geen overbodige luxe. Deze zorgen voor goede bescherming voor het gezicht, hoofd, nek, oren en de nog kwetsbare ogen. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale kledingstukken die geen uv-stralingen doorlaten.

Nu u weet hoe het kind goed beschermt kan worden, hebben wij een aantal leuke buiten activiteiten voor met uw kind. Bijvoorbeeld…

0 – 4 jaar

  • Overweeg een bezoek aan een kindvriendelijk attractiepark. Veel parken bieden geschikte attracties voor kinderen vanaf ongeveer twee jaar. Controleer vooraf of het park wel passend is voor peuters.
  • Is er iets magischer voor jonge kinderen dan een bezoek aan het theater? Zit in een prachtige rode stoel en ontmoet je favoriete helden of sprookjesfiguren. In bijna elk theater in Nederland kun je wel kindervoorstellingen vinden.
  • Kleine kinderen zijn erg nieuwsgierig. Een bezoek aan een museum kan dus erg leuk zijn. Bijvoorbeeld het Nijntje Museum in Utrecht en het Kinderboekenmusem in Den Haag. Zo zijn er nog vele andere leuke opties. 

4 – 12 jaar

  • Beleef avontuur in de natuur! Verken de spannende klimbossen of andere klimlocaties. Klauter en kruip op grote hoogte van boom tot boom, over touwen en boomstammen. 
  • Trek eropuit voor een schattenjacht buiten de tuin. Installeer de gratis Geocaching-app op uw telefoon en ontdek via de kaart waar in de buurt een schat verborgen is. 
  •  Flessenvoetbal: Een eenvoudige en leuke bezigheid voor warme dagen. Vul een gelijk aantal waterflessen als er deelnemers zijn. Elke speler moet zijn of haar eigen fles verdedigen en tegelijkertijd proberen de flessen van de anderen omver te schoppen met een voetbal. De persoon wiens fles het eerst leeg is, verliest het spel. Als opdracht kan de verliezer worden natgespoten met het water uit de flessen van de andere spelers.

06-338 224 52